Nilsiän museo

Museo sijaitsee Nilsiän Simolassa osoitteessa Simolantie 41, 73300 Nilsiä.

Tahkovuoren matkailualueelta museolle on matkaa noin 8 km ja Nilsiän keskustasta noin 3 km. Museolle pääsee helposti autolla, kävellen tai vaikka polkupyörällä, ja museolla on suuri pysäköintipaikka (Simolantien pohjoispuolella vastapäätä museota). 

Talvikaudella museoon voi tulla myös hiihtäen - Nilsiä-Tahko latureitti kulkee aivan museon nurkalta!  Avoinna olevat Tahkon ja Nilsiän alueen hiihtoladut ja latujen kunnossapitotilanne nähtävissä osoitteessa https://www.tahko.com/nae-ja-koe/aktiviteetit/maastohiihto/. 

Tahkon alueen moottorikelkkareitistöstä on tietoa osoitteessa https://tahkonreittipooli.fi/moottorikelkkailu/.

Palvelut

Aukioloajat ja pääsymaksut

Museo on avoinna lomasesonkien aikaan kevättalvella ja kesällä (ks. tarkemmat tiedot Ajankohtaista -osiosta) sekä tilauksesta ryhmille ympäri vuoden, ryhmähinta on alle 10 henkilön ryhmille 50€.

Pääsymaksut: aikuiset 5€, lapset (alle 12 vuotta) 1€

Kahvila ja museokauppa

Museon tuvassa toimii museon aukioloaikoina kahvila sekä pienimuotoinen museokauppa. Kahvilassa on mukava pistäytyä vaikkapa hiihtolenkin välissä nauttimassa virvokkeista ja kahvileivistä. Kahvilan tiloja voi myös vuokrata vaikkapa kokouskäyttöön. Tilassa on videoprojektori sekä iso TV-vastaanotin, johon voi kytkeä tietokoneen. TV:ltä voi katsella myös museon valokuva- ja videokokoelman kuvia ja videoita.

Opastuspalvelut

Ryhmät: Nilsiän museon yleisopastus kestää noin 1,5 h, minkä aikana tutustutaan museon perusnäyttelyyn. Opastuksessa huomioidaan ryhmän kiinnostuksen kohteet ja toivomukset. Ryhmävaraus olisi hyvä varata viimeistään viikkoa ennen ryhmän tulopäivää. Ilmoitathan ryhmän tulopäivän ja -ajan, opastukseen osallistuvien henkilöiden määrän, museovierailuun mahdollisesti liittyvät erityistoiveet (kahvilapalvelut ja opastuksen sisältö) ja ryhmän yhteyshenkilön. Kerrothan myös etukäteen, mikäli ryhmälläsi on erityistarpeita esimerkiksi liikkumisen suhteen, jotta voimme huomioida tämän jo opastuksen suunnittelussa.

Kouluille ja päiväkodeille on oheismateriaalia museovierailun tueksi ja räätälöimme opastuksen toivotun oppiaineen/teeman ympärille.

Opastuksen varaaminen ja tiedustelut:

Helena Liukkunen 040 5289319 tai Aune Toivio 044 2403364

Opastusten hinnat

  • Päiväkoti-, esikoulu- ja koululaisryhmien opastus ja sisäänpääsy on nilsiäläisille ilmainen.
  • Tilausryhmien opastukset 50€/ryhmä.

Maksut voidaan suorittaa käteisellä tai tilisiirtona (Huom ! Ei pankkikortilla). 

Museokortti ei ole käytössä.